Меню як візитівка ресторану: як його скласти
Кожне підприємство ресторанного господарства складає меню. І, як правило, кожен оформлює його як підкаже фантазія. Водночас, аби не мати клопотнечі з контролерами, при оформленні меню слід дотримуватися низки вимог. Про них ми вам наразі й оповімо.
Олександр ЗОЛОТУХІН,
консультант із бухгалтерського обліку
й оподаткування, м. Полтава
Список використаних нормативно-правових актів:
1. Закон про мову — Закон України “Про забезпечення функціонування української мови як державної” від 25.04.19 р. № 2704-VIII.
2. Закон № 1023 — Закон України “Про захист прав споживачів” від 12.05.91 р. № 1023-XII.
3. Правила № 219 — Правила роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства, затверджені наказом Мінекономіки України від 24.07.02 р. № 219.
4. Інструкція № 2 — Інструкція про порядок позначення роздрібних цін на товари народного споживання в підприємствах роздрібної торгівлі та закладах ресторанного господарства, затверджена наказом Мінекономіки України від 04.01.97 р. № 2.
5. ДСТУ 4281:2004 — ДСТУ 4281:2004 “Заклади ресторанного господарства”, затверджений наказом Держспоживстандарту України від 31.03.04 р. № 59.