Ресторанні сади семіраміди: комфорт під покровом обліку
У попередній статті ми розглянули юридичні та організаційні моменти облаштування прилеглої до ресторану території. Тепер висвітлимо, як закладу відобразити створені красивості в бухгалтерському та податковому обліку.
Наталія ВОЛОШИНА,
консультант газети
“Все про бухгалтерський облік”
Список використаних нормативно-правових актів:
1. ПКУ — Податковий кодекс України.
2. ЦКУ — Цивільний кодекс України.
3. Закон про благоустрій — Закон України “Про благоустрій населених пунктів” від 06.09.05 р. № 2807-IV.
4. Порядок № 870 — Типовий порядок видачі дозволів на порушення об’єктів благоустрою або відмови в їх видачі, переоформлення, видачі дублікатів, анулювання дозволів, затверджений постановою КМУ від 30.10.13 р. № 870.
5. Правила № 219 — Правила роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства, затверджені наказом Мінекономіки України від 24.07.02 р. № 219.
6. Методрекомендації № 561 — Методичні рекомендації з бухгалтерського обліку основних засобів, затверджені наказом Мінфіну України від 30.09.03 р. № 561.
7. Інструкція № 291 — Інструкція про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов’язань і господарських операцій підприємств і організацій, затверджена наказом Мінфіну України від 30.11.99 р. № 291.