Пивний бар: все, що не заборонено, — дозволено
Пивний бар: секрети облікової майстерності. Випуск 3
Третю статтю циклу “Пивний бар: секрети облікової майстерності”1 присвячено заборонам. Про них треба знати одразу — на етапі відкриття пивбару. Хоча і досвідченим рестораторам не завадить пригадати законодавчі перешкоди.
1 Попередні статті читайте в газеті “Все про бухгалтерський облік“ № 14 за 2021 р., стор. 23 (“Пивний бар як спеціалізований заклад ресторанного господарства”), № 21 за 2021 р., стор. 8 (“Пивний бар підприємця-єдинника: в полоні законодавчих негараздів”).
Як заборони, так і покарання за нехтування ними прописано в ст.ст. 153, 17 Закону України “Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального” від 19.12.95 р. № 481/95-ВР (далі — Закон № 481). Одразу зауважимо, що вони стосуються і юросіб, і фізосіб-підприємців.
Тетяна СУШАЛЬСЬКА,
консультант газети “Все про бухгалтерський облік”
Дякую, зараз це злободенна інформація.