Привабливий кейтеринг, Або уроки пандемії для громадського харчування
Навіть якщо пандемію коронавірусу переможуть остаточно, світове громадське харчування навряд чи повернеться до свого допандемійного стану, коли багато суб’єктів господарювання цієї сфери цуралися доставки. Тепер доставка їжі у тренді всюди, у т.ч. в Україні. Але є когорта рестораторів, які з-поміж доставників їжі стоять осібно. Ви заінтриговані? Тоді розпочинаємо!
Тетяна СУШАЛЬСЬКА,
консультант газети
“Все про бухгалтерський облік”
Список використаних нормативно-правових актів:
1. ПКУ — Податковий кодекс України.
2. КпАП — Кодекс України про адміністративні правопорушення.
3. Закон про РРО — Закон України “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” від 06.07.95 р. № 265/95-ВР.
5. Закон про потребзахист — Закон України “Про захист прав споживачів” від 12.05.91 р. № 1023-XII.
6. Положення № 148 — Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затверджене постановою Правління НБУ від 29.12.17 р. № 148.
7. Правила № 219 — Правила роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства, затверджені наказом Мінекономіки України від 24.07.02 р. № 219.
8. Правила № 103 — Правила продажу товарів на замовлення та поза торговельних або офісних приміщень, затверджені наказом Мінекономіки України від 19.04.07 р. № 103.
9. ДСТУ 4281:2004 — Національний стандарт України ДСТУ 4281:2004 “Установи ресторанного господарства. Класифікація”, затверджений наказом Держспоживстандарту України від 31.03.04 р. № 59.
#ГОРЕКА, #каса, #торгівля, #кейтеринг