| Каталог статей |       | Спецвипуски |       Корисні посилання      
публікація з № 69 за 24.07.2023 р.

ЗНАЙОМИМОСЯ З НОВИМИ НАЗВАМИ ПРОФЕСІЙ: ВИВЧАЄМО ЗМІНУ № 12 ДО КЛАСИФІКАТОРА ПРОФЕСІЙ

(Коментар до наказу Мінекономіки України від 23.06.2023 р. № 6312)

Наприкінці червня Мінекономіки коментованим наказом затвердило Зміну № 12 до Класифікатора професій ДК 003:2010. До вашої уваги огляд новацій, а також декілька порад щодо впровадження (за потреби) відповідних змін.

Спершу зверніть увагу на зміну до п. 4.3 “Фахівці”. Відтепер тут закріплено, що до розділу “Фахівці” належать професії, які вимагають освітньої кваліфікації за рівнем фахової передвищої освіти, початковим рівнем (коротким циклом) вищої освіти і в окремих випадках — першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти. Як бачимо, додалася фахова передвища освіта. Це, зокрема, може відобразитися в майбутньому на тих вимогах, які можуть висуватися до посад фахівців (р. 3 Класифікатора професій) у розділі “Кваліфікаційні вимоги” посадової інструкції.

Які саме професії скасовано, змінено назви або ж навпаки — внесено, ви можете побачити із трьох директив до коментованого наказу. А ми проаналізували їх і склали три зручні таблиці. Чимало змін стосується працівників підрозділів цивільного захисту, кіноіндустрії та військових.

Увага! Повна версія статті доступна лише передплатникам газети "Все про бухгалтерський облік"!
Авторизуйтеся, будь ласка:
Отримати код передплатника можна за телефоном (067) 325-60-58 або (044) 365-02-82.
Стати передплатником
Увага! Після авторизації натисніть Ctrl+F5, якщо сторінка відображається некоректно.

Василь ЦИГАНЕНКО, консультант газети “Все про бухгалтерський облік”