На кухні — ФОП, у барі — ТОВ: юридично-облікове підґрунтя діяльності
Перш ніж заклад ресторанного господарства (кафе чи ресторан) почне готувати страви і приймати відвідувачів, потрібно врегулювати юридичні нюанси, адже без цього ніяк. Інакше будуть неприємності з контролюючими органами різних напрямів — від Нацполіції до податкової служби і Держпраці. Здебільшого заклади громадського харчування в Україні для роботи обирають модель “кухня — ФОП, бар — ТОВ”.
У цій статті ми розповімо, як здійснювати діяльність такому симбіозу в одному закладі, які особливості обліку, документообігу між цими особами, розрахунків зі споживачами.
Антоніна КУРИЛЕНКО,
консультант з обліку та оподаткування, м. Київ