| Каталог статей |       | Спецвипуски |       Корисні посилання      
публікація з № 64 за 22.07.2024 р.

Актуальні запитання — стислі відповіді!

До якого ТЦК надається повідомлення про прийняття на роботу військовозобов’язаного: за місцем роботи чи за місцем прописки самого працівника?

ВІДПОВІДЬ: Роботодавець подає звіт про прийняття працівників на роботу до ТЦК за місцем обліку таких військовозобов’язаних працівників протягом 7 днів від дати наказу про прийняття на роботу.

Який штраф накладе ДПС, якщо завітала податкова перевірка і під час відсутності світла офіціант продав ігристе вино без пробиття за касовим апаратом і, звичайно, не видав чек?

ВІДПОВІДЬ: Штраф буде накладено у розмірі 100% вартості проданих із порушенням товарів за умови, що таке порушення вчинено вперше. Штраф за кожне наступне порушення становитиме вже 150% вартості проданих із порушенням товарів.

Чи можна ключем фізособи підписувати звітність у Приват24, якщо ти ФОП? Які наслідки?

ВІДПОВІДЬ: ДПСУ надає роз’яснення, що фізична особа, яка отримала КЕП у будь-­якого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг у визначеному законодавством порядку, може скористатитися ним для подання звітності в електронному вигляді як самозайнята особа (фізична особа — підприємець, фізособа, яка здійснює незалежну професійну діяльність).

Наталія КРАСОВСЬКА, директор ТзОВ “ОЛЕКС-ПЛЮС”