| Каталог статей |       | Спецвипуски |       Корисні посилання      
публікація з № 84 за 30.09.2024 р.

Як надати безоплатно харчування працівнику

Частина 1

Розглянемо ситуацію. Підприємство замовляє своїм працівникам безкоштовне харчування. Вартість одного обіду становить 50 грн. Як провести в обліку цю операцію, щоб усі затрати (зокрема, обкладення ПДФО, ВЗ) були за рахунок підприємства, а для працівників дійсно були безкоштовні? З’ясуємо разом.

Коли мовиться про надання працівникам безоплатного харчування, то одразу виникає запитання: чи слід вартість такого харчування зачисляти до оподатковуваного доходу працівника і сплачувати з нього ПДФО та ВЗ?

На думку контролерів, яку вони наразі старанно просувають (див. листи ДФСУ від 19.10.17 р. № 2300/6/99-99-13-02-03-15/ІПК, від 15.11.18 р. № 4828/6/99-99-13-02-03-15/ІПК, від 26.10.2021 р. № 4082/ІПК/99-00-04-03-03-06, від 29.11.2022 р. № 2075/ІПК/99-00-24-03-03-06, від 16.10.2023 р. № 3559/ІПК/99-00-24-03-03-06), вартість безоплатно наданого працівникам харчування є оподатковуваним доходом такого працівника як додаткове благо.

Увага! Повна версія статті доступна лише передплатникам газети "Все про бухгалтерський облік"!
Авторизуйтеся, будь ласка:
Отримати код передплатника можна за телефоном (067) 325-60-58 або (044) 365-02-82.
Стати передплатником
Увага! Після авторизації натисніть Ctrl+F5, якщо сторінка відображається некоректно.

Микола Проценко,
експерт із бухобліку та оподаткування,
м. Львів