-
Сповіщення: Увесь № 85 за 2024 р. – Газета "Все про бухгалтерський облік"
Як надати безоплатно харчування працівнику
Частина 2
Розглянемо ситуацію. Підприємство замовляє своїм працівникам безкоштовне харчування. Вартість одного обіду становить 50 грн. Як провести в обліку цю операцію, щоб усі затрати (зокрема, обкладення ПДФО, ВЗ) були за рахунок підприємства, а для працівників дійсно були безкоштовні? З’ясуємо разом.
Бухгалтерський облік
Якщо підприємство вирішило, що в разі безоплатного харчування у нього немає персоніфікації і тому в його працівників не виникає оподатковуваного доходу, то відобразити у бухобліку таку операцію буде простіше простого. Вартість такого харчування слід зарахувати на витрати, а саме — на ті витрати, де задіяно працівників, яких було забезпечено безоплатним харчуванням без персоніфікації.
Микола ПРОЦЕНКО,
експерт із бухобліку та оподаткування, м. Львів