Бухгалтер на підприємстві: вимоги, функції, відповідальність
Навіть найкраща організація облікових робіт не забезпечить їх ефективність за відсутності фахового підходу до ведення бухобліку. Серед можливих форм його організації, про які йшлося у попередньому випуску нашої рубрики (див. газету “Все про бухгалтерський облік” № 21 за 2020 р. на стор. 30), важливо розглянути варіант уведення до штату підприємства посади бухгалтера — випадок, що вимагає особливо ґрунтовних знань про вимоги до кваліфікації та функціональних обов’язків такого працівника, а також його відповідальність за неналежне виконання своїх функцій. Відтак, розпочнемо!
Юлія ПОПІВНЯК, к.е.н., доцент кафедри обліку
і аудиту Львівського національного університету ім. І. Франка, м. Львів
Список використаних нормативно-правових актів:
1. КЗпП — Кодекс законів про працю України.
2. ККУ — Кримінальний кодекс України.
3. КпАП — Кодекс про адміністративні правопорушення.
4. Закон про бухоблік — Закон України “Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні” від 16.07.99 р. № 996-XIV.
5. Довідник № 336 — Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників, затверджений наказом Мінсоцполітики України від 29.12.04 р. № 336 (опубліковано в електронних додатках до газети “Все про бухгалтерський облік” №№ 21, 22, 23 за 2017 р.).
6. Класифікатор професій — Національний класифікатор України “Класифікатор професій” ДК 003:2010, затверджений наказом Держспоживстандарту України від 28.07.10 р. № 327.
7. Міжгалузеві нормативи № 269 — Міжгалузеві нормативи чисельності працівників бухгалтерського обліку, затверджені наказом Мінсоцполітики України від 26.09.03 р. № 269.
#ШколаБухгалтера