Облік фірмового одягу в ресторані
Уніформа для персоналу кафе чи ресторану — не просто дрес-код, це спеціальний одяг однакового крою та тканини, котрий усі працівники ресторану одягають на час робочої зміни в закладі. Такий одяг — елемент корпоративної етики, який може свідчити про високий рівень розвитку компанії, позиціонуючи її як успішного партнера. Отже, бажання мати пристойний вигляд, особливо з логотипом компанії на одязі, буде додатковим інструментом реклами. Виникає запитання: чи є за таких умов корпоративний одяг доходом працівника?
Світлана ЛІХОНІНА,
головний бухгалтер, м. Київ
Список використаних нормативно-правових актів:
1. ПКУ — Податковий кодекс України.
2. Iнструкція № 5 — Інструкція зі статистики заробітної плати, затверджена наказом Держкомстату України від 13.01.04 р. № 5.
#ФірмовийОдяг, #бухоблік, #ПодатковийОблік, #готель, , #ресторан, #кафе