-
Сповіщення: Увесь № 40 за 2020 р. – Газета "Все про бухгалтерський облік"
“Післякарантинна” дезінфекція: правила проведення та облік
Карантин, як і будь-яке інше тимчасове обмеження, все-таки закінчиться. Віримо — цей день не за горами. І якщо в карантин країна входила стрімко, що супроводжувалося повним закриттям дошкільних установ, шкіл і ВНЗ, ринків, торговельно-розважальних і спортивних центрів та інших місць масового скупчення людей, то вихід із карантину буде поетапним. На певних етапах такого виходу, передбачених стратегією Кабміну, відновить свою роботу громадський транспорт, підприємства торгівлі й громадського харчування, підприємства та організації інших сфер діяльності, котрі тимчасово призупинили її через карантин. Усе це потребуватиме підготовки до “післякарантинного” відкриття і подальшої роботи таких суб’єктів господарювання, зокрема, необхідності проведення спеціальних дезінфекційних заходів і регулярних прибирань.
Профілактична та поточна дезінфекція
Нагадаємо, що дезінфекційні заходи (ст. 1 Закону № 1645) включають дезінфекцію, дезінсекцію, дератизацію й спрямовані на знищення у середовищі життєдіяльності людини збудників інфекційних хвороб (дезінфекція) та їх переносників — комах (дезінсекція) і гризунів (дератизація).
Олександра МІРОХІНА,
незалежний консультант, м. Київ
Список використаних нормативно-правових актів:
1. ПКУ — Податковий кодекс України.
2. Закон № 1645 — Закон України “Про захист населення від інфекційних захворювань” від 06.04.2000 р. № 1645-II.
3. Закон № 222 — Закон України “Про ліцензування видів господарської діяльності” від 02.03.15 р. № 222-VIII.
4. Правила № 219 — Правила роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства, затверджені наказом Мінекономіки та з питань європейської інтеграції України від 24.07.02 р. № 219.
5. Порядок № 833 — Порядок здійснення торговельної діяльності та правила торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів, затверджені постановою КМУ від 15.06.06 р. № 833.
6. Правила № 104 — Правила роздрібної торгівлі непродовольчими товарами, затверджені наказом Мінекономіки України від 19.04.07 р. № 104.
7. ДСПіН 2.2.2.022-99 — Державні санітарні правила і норми для перукарень різних типів, затверджені постановою першого заступника Головного державного санітарного лікаря України від 25.03.99 р. № 22.
8. ДСП 4.4.4-011-98 — Державні санітарні правила для молокопереробних підприємств, затверджені постановою Головного державного санітарного лікаря України від 11.09.98 р. № 11.
9. ДК 009:2010 — Національний класифікатор України “Класифікація видів економічної діяльності ДК 009:2010”, затверджений наказом Держспоживстандарту України від 11.10.10 р. № 457.
10. КВЕД-2010 — Класифікація видів економічної діяльності “Методологічні основи та пояснення (КВЕД-2010)”, затверджена наказом Держкомстату України від 23.12.11 р. № 396.
11. ДК 016:2010 — Національний класифікатор України “Державний класифікатор продукції та послуг”, затверджений наказом Держспоживстандарту України від 11.10.10 р. № 457.