-
Сповіщення: ХРОНІКА ПОДІЙ ТА КОНСУЛЬТАЦІЙ (березень 2024 Р.) – Газета "Все про бухгалтерський облік"
Торговельне підприємство уцінює заморожену рибу: документування та облік
Підприємствам торгівлі не завжди вдається реалізувати продукти харчування протягом строку їх придатності. Яскравий тому приклад — ситуація, що склалася в нашого читача.
Ситуація. Наша компанія імпортує та продає заморожену рибу. Керівництво ухвалило рішення: коли продукція добігає строку придатності, її можна продавати за зниженою ціною, щоб хоча б частково покрити понесені витрати. Як правильно її уцінити? Як визначити базу для нарахування ПДВ під час продажу уціненої риби?
Розглянемо цю ситуацію у статті.
Наталія ВОЛОШИНА,
консультант газети “Все про бухгалтерський облік”
Список використаних нормативно-правових актів:
1. ПКУ — Податковий кодекс України.
2. Методрекомендації № 2 — Методичні рекомендації з бухгалтерського обліку запасів, затверджені наказом Мінфіну України від 10.01.07 р. № 2.
#торгівля, #УцінюванняРиби, #бухоблік, #ПодатковіНаслідки, #ПДВ