Сушимо зібраний урожай фруктів: як відобразити в обліку сушарку
Один зі способів переробити зібраний урожай яблук, груш, слив тощо — перетворити його на сухофрукти чи пастилу. Таку продукцію можна зберігати значно довше, вона потребує менше місця для складування та може принести непоганий прибуток. Розповімо, як в обліку відобразити придбання обладнання для сушки фруктів.
Класифікуємо обладнання в бухобліку
Наразі на вітчизняному ринку можна купити досить різноманітне сушильне обладнання: побутові та промислові сушильні шафи, конвеєрні лінії, сушильні камери (печі), дегідратори тощо. Сушильне обладнання наділене функціями інфрачервоного випромінювання, стерилізації, тощо. Безумовно, таке обладнання — довготривала інвестиція, у тому сенсі, що використовуватиме її підприємство не один рік. А, як пам’ятаємо, тривалість строку корисного використання — один із двох ключових критеріїв для класифікації активу в бухгалтерському обліку.
Наталія БОБРИК,
консультант газети “Все про бухгалтерський облік”