| Каталог статей |       | Спецвипуски |       Корисні посилання      

Форум редакції газети “Все про бухгалтерський облік”

Навігація по форуму

Порадьте по світлу на кухню, голова вже обертом. Треки чи точкові?

Цитата

Привіт усім! Народ, підкажіть, бо вже мізки плавляться від вибору освітлення. Робимо ремонт на кухні (десь 12 кв.м.), хочу зробити нормально, щоб без цих вічних темних кутів і тіней, коли стоїш спиною до люстри і ріжеш салат.

Дизайнер наполегливо малює трекові системи на шині. Візуально мені подобається, що можна споти крутити куди хочеш. Але питання до тих, у кого вони вже стоять: як вони в побуті на кухні? Плафони від жиру і палі скрізь однаково відмиваються, чи з треками більше мороки через купу рухомих деталей? І чи вистачає від них взагалі розсіяного світла, чи воно світить суто куцими променями, як у музеї? Чи краще не вигадувати велосипед і забабахати звичайні врізні споти по периметру + підвіс над столом? Поділіться досвідом, будь ласка!

Цитата

Як я вас розумію! У мене зараз точнісінько така сама ситуація, ремонт на стадії розведення електрики, і я вже третій день не сплю, малюю ті схеми освітлення. Кухня теж майже 12 квадратів!

Мій дизайнер теж двома руками за треки, каже: «Це зараз топ, стильно, сучасно, забудете про тіні». Візуально на рендерах воно виглядає просто бомбічно, така собі картинка з Пінтересту. Але в мене ті самі страхи! Я як уявила, скільки на тих шинах і самих світильниках буде збиратися цього кухонного липкого нальоту... Це ж не просто пил змахнути, це треба кожну лапочку знімати і витирати? А якщо там рухомі шарніри, туди ж цей жир намертво засяде.

І про «музейне» світло ви прямо в яблучко попали! Я ходила в гості до знайомих, у них стоять треки з вузьким променем. Ну що сказати... Сіли за стіл, мені кусок піци підсвічує, як на виставці, а крок вліво-вправо — темрява, наче в підвалі. Мене особисто це дуже напружувало, наче кудись не туди дивишся. Хоча вони кажуть, що бувають лампи з широким кутом розсіювання, але фіг знає, як воно буде в реальності на 12 метрах.

Коротше, я сама зараз розриваюся між цими треками (бо красиво і модно) і класикою (вбудовані точкові світильники + затишна люстра чи підвіси над столом). Наче з точковими спотами якось спокійніше і перевірено роками, але так не хочеться потім шкодувати, що зробили «як у всіх».

Люди, рятуйте нас обох! Хто вже перезимував з цими треками на кухні, розвійте наші страхи або навпаки — відговоріть, поки не пізно!

Цитата

Коли шукала освітлення в коридор та вітальню, обійшла купу магазинів і просто втомилася від китайського пластикового непотребу. Хотілося чогось надійного, нашого. Так і натрапила на бренд atmolight. Це вітчизняний виробник, і якість у них дійсно на висоті. Метал міцний, порошкове фарбування ідеально рівне, без жодних косяків. Приємно, коли українське виглядає настільки стильно, сучасно та коштує адекватних грошей.